|
 |
| České paleontologické fórum - na cestě do pravěku... |
 |
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Daniel Madzia Administrator

|
Zaslal: pá červen 11, 2010 9:08 am Předmět: Krasiejów 2010 |
|
|
Jelikož účastníci letošních vykopávek už ví, kdy a na jak dlouho budou v Krasiejowě pracovat, tenhle příspěvek je spíš pro čtenáře fóra, pro které nepřítomnost několika jeho hlavních členů v době mezi 11. a 24.7. bude pravděpodobně znamenat výrazný úbytek nových příspěvků.
A na závěr jedno upozornění. Každoročně se do Krasiejowa chce podívat velké množství studentů, a proto se vždy minimálně několik měsíců dopředu informuji o tom, kdo chce jet a na jak dlouho (pak dělám pořadníky dle toho, kdo se mi přihlásí dřív). Když mi někdo řekne rok do předu, že má zájem jet, tak počítám, že je schopen si rok do předu zajistit, aby si v průběhu prázdnin našel dva volné týdny (když to šlo s Montanou, tak to s Krasiejowem jde taky; rozdíl mezi tím opravdu není žádný). Krasiejów považuji za místo, které je vhodné pro lidi, kteří se chtějí naučit, jak se pracuje s fosilním materiálem, a proto je dobré tam každoročně brát velkou řadu nových účastníků (taky proto se snažím, abych každý rok přihlásil alespoň jednoho nového Čecha). Proto - pokud se ještě jednou dozvím až po přihlášení dané osoby na vykopávky, že může přijet pouze na jeden týden, budu v příštích sezónách vybírat jiné osoby (tj. ty, které mají opravdu zájem do Krasiejowa jet a něčemu novému se přiučit). _________________ Daniel Madzia
web: Wild Prehistory, ČPF
e-mail: daniel.madzia@gmail.com
|
| Návrat nahoru |
|
Jiří Meixner soustava

|
Zaslal: pá červenec 23, 2010 6:50 pm Předmět: |
|
|
Hlásím návrat určitě super akce, bohužel poznamenaná počasím a relativní bídou co do množství fosilií.... ale jako sraz členů fóra a pokec s polskými kolegy super  _________________ Buďte sakra chvíli zticha.... blíží se k výběhu Tyrannosaura... |
|
| Návrat nahoru |
|
Bakker Moderator

|
Zaslal: so červenec 24, 2010 6:40 pm Předmět: |
|
|
Souhlasím, i když já jsem dorazil až ve druhé polovině. Akce byla zážitkem nejen po paleontologické stránce  _________________ Raptor raptori numquam occulos effodit! |
|
| Návrat nahoru |
|
radevic dyn soustava

|
Zaslal: ne červenec 25, 2010 11:20 am Předmět: |
|
|
Dobře, že jste si to užili Příští rok už se k tomu taky budu muset rozhoupat. To, jak Dan Krasiejów popisuje - místo vhodné pro začátečníky při práci s fosiliemi - zní určitě pěkně.
Šel by v nejbližší době uspořádat nějaký sraz s fotkami, nejlíp i s mimopražskou účastí? Mohl bych zas vzít notebook, Jirkovi už navíc taky musím vrátit půjčené knížky.  _________________ T-Rex, T-Rex, burning bright
In the forest of the night,
What immortal hand or eye
Could frame thy fearful symmetry? |
|
| Návrat nahoru |
|
Bakker Moderator

|
Zaslal: ne červenec 25, 2010 12:49 pm Předmět: |
|
|
| radevic dyn napsal: | Šel by v nejbližší době uspořádat nějaký sraz s fotkami, nejlíp i s mimopražskou účastí? Mohl bych zas vzít notebook, Jirkovi už navíc taky musím vrátit půjčené knížky.  |
Já budu mít čas až na přelomu srpna a září, ale flešku s fotkama (mám jich kolem 470) rád přinesu... _________________ Raptor raptori numquam occulos effodit! |
|
| Návrat nahoru |
|
radevic dyn soustava

|
Zaslal: ne červenec 25, 2010 1:17 pm Předmět: |
|
|
OK; vidím, že Jirka už obeslal prvních pár fotek e-mailem. _________________ T-Rex, T-Rex, burning bright
|
| Návrat nahoru |
|

|
Zaslal: ne srpen 01, 2010 5:55 pm Předmět: |
|
|
| radevic dyn napsal: | | Příští rok už se k tomu taky budu muset rozhoupat. To, jak Dan Krasiejów popisuje - místo vhodné pro začátečníky při práci s fosiliemi - zní určitě pěkně. |
Bohužel, Krasiejów - stejně jako i jiné paleontologické kempy v Polsku i jiných státech - je přístupný až od 18 let (z dobrých důvodů). Až budu podávat příští rok přihlášky, můžu se zeptat, jestli by nešlo udělat výjimku, ale pro jistotu bych prozatím počítal s tím, že to nevyjde (je určitě příjemnější být pak mile překvapený).
Jinak pokud už teď někdo ví, že by příští rok chtěl určitě jet, klidně mi to dejte vědět. Pořadník dělám podle data přihlášení. _________________ Daniel Madzia
|
| Návrat nahoru |
|
radevic dyn soustava

|
Zaslal: po srpen 02, 2010 6:45 pm Předmět: |
|
|
| Daniel Madzia napsal: | | Bohužel, Krasiejów - stejně jako i jiné paleontologické kempy v Polsku i jiných státech - je přístupný až od 18 let (z dobrých důvodů). Až budu podávat příští rok přihlášky, můžu se zeptat, jestli by nešlo udělat výjimku, ale pro jistotu bych prozatím počítal s tím, že to nevyjde (je určitě příjemnější být pak mile překvapený). |
Ou - měl jsem dojem, možná z diskuzi nad loňským Krasiejowem nebo snad ještě z doby, kdy se na fóru vyskytovala Aneta, že by to snad nějak šlo. (I když při zpětném nahlédnutí do diskuze mi samotnému není jasné proč.) Samozřejmě to chápu a za ochotu zkusit sjednat výjimku jsem samozřejmě vděčný.
Počítat s tím, že to nevyjde, nebude velký problém. Sám bych z té zkušenosti měl docela obavy, na druhou stranu chápu, že by byla velice cenná. Pořád si ale nejsem jistý, jestli bych jako totální začátečník měl nejdřív absolvovat právě Krasiejów...
| Daniel Madzia napsal: | | je přístupný až od 18 let (z dobrých důvodů) |
To si (snad ) umím představit. _________________ T-Rex, T-Rex, burning bright
|
| Návrat nahoru |
|

|
Zaslal: po srpen 02, 2010 8:04 pm Předmět: |
|
|
| radevic dyn napsal: | | Pořád si ale nejsem jistý, jestli bych jako totální začátečník měl nejdřív absolvovat právě Krasiejów... |
Pokud se bojíš toho, že jedním úderem kladívka rozbiješ kost, která byla pohřbena pod nánosy jílu přes 220 milionů let, pak tě možná uklidní skutečnost, že tohle se stalo úplně každému, kdo kdy v Krasiejowě kopal. Naštěstí existuje úžasná věc zvaná lepidlo (označené v Krasiejowě zázračnými písmenky ME a ZTB), a ta už mnohokrát zachránila zdánlivě zničené zkameněliny. Třeba letos takhle dva nováčci rozbili na relativně malé kousky kost, kterou našli, když končili práci v jednom ze sektorů. S Jakubem Kowalskim a Jakubem Březinou jsme několik minut seděli u drobných úlomků a snažili se přijít na to, jak je k sobě dostat, abychom alespoň zjistili, co to bylo. Nakonec se nám dokonce podařilo celou kost slepit, přičemž se ukázalo, že před sebou máme kompletní ilium archosaura, které mělo tak obrovské acetabulum, že nám to vyrazilo dech.  _________________ Daniel Madzia
|
| Návrat nahoru |
|
sam poddruh

|
Zaslal: so srpen 28, 2010 8:34 pm Předmět: |
|
|
| počkat očem setotu bavíme |
|
| Návrat nahoru |
|

|
Zaslal: ne srpen 29, 2010 1:40 pm Předmět: |
|
|
| sam napsal: | | počkat očem setotu bavíme |
O paleontologických vykopávkách v Polsku.
(Mimochodem, same, vzhledem k obsahům Tvých příspěvků jsem Ti dneska poslal soukromou zprávu, tak si ji prosím přečti.) _________________ Daniel Madzia
|
| Návrat nahoru |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
 |
|
|