|
 |
| České paleontologické fórum - na cestě do pravěku... |
 |
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
palkomi druh

|
Zaslal: ne duben 25, 2010 5:21 am Předmět: Křída v Milovicích |
|
|
Pro sběratele mám aktualitku z Nymburska...V katastru Milovice - Mladá v prostoru firmy Švestka se konají na tuto oblast docela rozsáhlé výkopy.Výška výchozů je asi tři metry v délce asi sta metrů a zastihují měkké slínovce (opuky).Kvůli momentálnímu časovému zaneprázdnění jsem tam nesbíral,ale v okolí je ve stejných vrstvách docela bohatá fauna bezobratlých (plži,mlži,amoniti,ústřice,mechovky).Spekulovat o rybách a dalších obratlovcích nebudu ,ikdyž v okolí jsou známé hodně zajímavé plazí nálezy.
Výchozů v okolí momentálně moc není,takže nemusí být toto místo nezajímavé... |
|
| Návrat nahoru |
|
R_a druh

|
Zaslal: út květen 04, 2010 6:46 am Předmět: |
|
|
pokud tam nenajdes alespon pulku dinosaura tak to tady nebude nikoho zajimat...  _________________ Tento uživatel již není na Českém paleontologickém fóru aktivní. |
|
| Návrat nahoru |
|
Daniel Madzia Administrator

|
Zaslal: út květen 04, 2010 7:55 am Předmět: |
|
|
| R_a napsal: | pokud tam nenajdes alespon pulku dinosaura tak to tady nebude nikoho zajimat...  |
Je opravdu nutné psát podobné příspěvky? Oba dva víme, že je to jen nepotřebná provokace. _________________ Daniel Madzia
web: Wild Prehistory, ČPF
e-mail: daniel.madzia@gmail.com
|
| Návrat nahoru |
|
Bakker Moderator

|
Zaslal: út květen 04, 2010 8:38 am Předmět: |
|
|
Také jsem chtěl reagovat tímto stylem - je to zbytečný a troufám si říct, že i trochu trapný komentář  _________________ Raptor raptori numquam occulos effodit! |
|
| Návrat nahoru |
|
R_a druh

|
Zaslal: út květen 04, 2010 9:38 am Předmět: |
|
|
njn.. ale tak to bohuzel je... jenom konstatuju.. a ozyvat se jako potrefena husa.. _________________ Tento uživatel již není na Českém paleontologickém fóru aktivní. |
|
| Návrat nahoru |
|
Bakker Moderator

|
Zaslal: út květen 04, 2010 3:26 pm Předmět: |
|
|
| R_a napsal: | njn.. ale tak to bohuzel je... jenom konstatuju.. a ozyvat se jako potrefena husa.. |
Tak to naštěstí určitě není - rozhodně nejsem sám, koho zajímají i zcela jiná paleontologická témata než čistě neptačí dinosauři. Jak už bylo mnohokrát zmíněno - je to na vás, kteří se o nich chcete bavit, abyste tu rozjeli příslušné debaty. Nikdo vám v tom bránit nebude, naopak to všichni uvítáme. Ale to už mlátím rok prázdnou slámu  _________________ Raptor raptori numquam occulos effodit! |
|
| Návrat nahoru |
|
palkomi druh

|
Zaslal: út květen 04, 2010 4:12 pm Předmět: |
|
|
Je smutné,že aktuality týkající se paleontologie opravdu zůstavají bez odezvy a komentářů...Myslím,že název fora je jasný...stojí tam paleontologické,ne?
Mimo to,aktuální odkryvy v Milovicích jsou určitě největším umělým i přírodním výchozem v křídě v širokém okolí.Na jiných místech je fauna poměrně bohatá.Není bez zájimavosti,že nějakých 5km daleko ve stejných vrstvách je památné naleziště zbytků plesiosaura a celých ryb rodu Macropoma.Takže to je jasně "hozená rukavice".... |
|
| Návrat nahoru |
|

|
Zaslal: út květen 04, 2010 7:57 pm Předmět: |
|
|
V první řadě to, že někdo nezareaguje na příspěvek, neznamená, že ho nepřečetl nebo že už o dané situaci (ať už jde o nové odkryvy či jiná témata) neslyšel jinde. Příspěvek pana Mitra jsme četli asi všichni a ujišťuji vás, že minimálně někteří členové fóra si o tom zjišťovali i další údaje. A teď k tomu podstatnějšímu - jak je zjevné při pohledu na hlavní stránku Českého paleontologického fóra, je zde možné diskutovat prakticky o všem, co s paleontologií souvisí. To, že každý nemá potřebu psát ve všech existujících diskuzích, neznamená, že mu tato témata nepřipadají zajímavá. Nebo že má na všechny diskuze čas. Já třeba nemám (často i proto, že sedím v terénu, kde - světe div se - hledám zkameněliny bezobratlých). To bych si rovnou mohl stěžovat, že nepřispíváte do diskuzí věnovaných dinosaurům, a - mimochodem - reakcí typu "mě dinosauři nezajímají" byste si pod sebou maximálně podřezali větev, neboť by z toho vyplývalo, že řada těch, kteří zde přispívají především do dinosauřích témat, jako třeba já, má větší rozsah zájmu než vy. _________________ Daniel Madzia
|
| Návrat nahoru |
|
palkomi druh

|
Zaslal: st květen 05, 2010 7:25 am Předmět: |
|
|
| Je sice hezké,že pan Madzia se zabývá sběrem bezobratlých,ale bohužel s naší "bezobratlou" menšinou nikdy nepodiskutoval a ani nezaregoval.Zůstalao to jen ve stadiu narážek a handrkovaní...To opravdu nemusím. |
|
| Návrat nahoru |
|
Bakker Moderator

|
Zaslal: st květen 05, 2010 10:12 am Předmět: |
|
|
| palkomi napsal: | | Je sice hezké,že pan Madzia se zabývá sběrem bezobratlých,ale bohužel s naší "bezobratlou" menšinou nikdy nepodiskutoval a ani nezaregoval.Zůstalao to jen ve stadiu narážek a handrkovaní...To opravdu nemusím. |
Víte co, pane "palkomi" - co se mé osoby týče, pak s tímto stylem provokační a netolerantní argumentace můžete s radostí navštívit jiná fóra...a už se třeba ani nevracet. _________________ Raptor raptori numquam occulos effodit! |
|
| Návrat nahoru |
|
palkomi druh

|
Zaslal: st květen 05, 2010 10:31 am Předmět: |
|
|
| Já nevím,kdo začal první s napadáním,pane Bakker..?Ale jak zněl návrh,opravdu opustím toto forum a už se opravdu nebudu vracet... |
|
| Návrat nahoru |
|
R_a druh

|
Zaslal: st květen 05, 2010 11:14 am Předmět: |
|
|
jak za totace... nekdo rekne co si mysli.. a je jedno, jestli je to pravda nebo ne.. je hned povazovan za nejvetsiho skudce... je pekny jak umite vsichni hezky psat a diskutovat... mate tisice prispevku.. ale v praxi? tady je akorat spousta "paleontologu" hubou... co si preposilaj linky z netu..
ale jo...nema cenu dal "konstatovat fakta" ("rejpat a provokovat") _________________ Tento uživatel již není na Českém paleontologickém fóru aktivní. |
|
| Návrat nahoru |
|

|
Zaslal: st květen 05, 2010 5:14 pm Předmět: |
|
|
| palkomi napsal: | | Zůstalao to jen ve stadiu narážek a handrkovaní...To opravdu nemusím [...] Já nevím,kdo začal první s napadáním,pane Bakker..? |
Spíše provokace nežli napadání, a je škoda, pane Mitro, že to nevíte, protože já to vím úplně přesně. V tomto tématu to byl R_a (což zjistíte tak, že se podíváte na druhý příspěvek v diskuzi), jinde - třeba zde - jste to byl zase vy. A jelikož jsem administrátor fóra, tak si myslím, že mám právo na takovéto příspěvky reagovat (zvláště když jsou založeny prakticky pouze na tom, že vám na váš vzkaz nikdo nereagoval; ale co se dá dělat, mě lidé taky nereagují na všechno - pojďme si stěžovat spolu!). Pokud mé příspěvky považujete za "narážky" nebo "handrkování"... budiž. Sám si sice nejsem vědom toho, že by tyto výrazy měly takovéto významy, ale holt člověk se neustále učí.
Abych řekl pravdu, jsem už unavený z neustálého opakování, že psát je zde možné o čemkoli. Na tom, že uživatele tohoto fóra zajímají především dinosauři, není snad nic špatného. Kdybyste fórum založil vy, pravděpodobně by se většina diskuzí točila kolem paleozoika, protože - jak se domnívám - byli by zde především vaši známí, kteří s vámi chodí do terénu nebo si s vámi dopisují. A nemyslím, že by někomu vadilo, kdybyste nezareagoval v diskuzi o dinosaurech.
| R_a napsal: | | jak za totace... nekdo rekne co si mysli.. a je jedno, jestli je to pravda nebo ne.. |
Ale vůbec to není jedno, milý R_a. Pokud to patří na paleontologické fórum, tak si každý může psát, co chce. Mým právem je ovšem na váš příspěvek reagovat (není to ale má povinnost, jak si možná mylně myslíte) a když vidím, že prakticky to jediné, o co vám jde, je provokace, tak mám právo vyjádřit nesouhlas. To, že zde pan Mitro napsal o výkopech v prostoru firmy Švestka, jsem zaregistroval se zájmem (i když se mi tak úplně nelíbilo, že to bylo adresováno především sběratelům; ale to už tak se mnou bývá - já když slyším o křídových sedimentech, nejraději bych materiál viděl v muzeu či jiné instituci), ale nevidím důvod, proč bych to zde musel zmínit.
| R_a napsal: | | mate tisice prispevku.. ale v praxi? tady je akorat spousta "paleontologu" hubou... co si preposilaj linky z netu.. |
Přijeďte do Brna, můžeme si popovídat "v praxi" (ať už to znamená cokoli). Já se dozvídám nové věci moc rád. Jinak; když už nesedím na přednáškách nebo v terénu, tak mám skutečně nejraději "linky z netu", a konkrétně ty, které začínají http://dx.doi.org/... Vy, evidentně vystudovaný paleontolog, jistě budete vědět proč. Pokud nevíte, tak to s tou vaší paleontologií asi taky nebude nijak žhavé
Takže pokud jsme si řekli, co jsme měli na srdci, bylo by pěkné tuto diskuzi ukončit, protože off-topicy tady nemají co dělat. _________________ Daniel Madzia
|
| Návrat nahoru |
|
Jiří Meixner soustava

|
Zaslal: st květen 05, 2010 5:38 pm Předmět: |
|
|
Vůbec mi není jasné, proč tato debata vůbec začala. Byl jsem třeba rád, že se počet diskutujících na fóru rozšířil, a to právě zásluhou těch, kteří přispívají do sekce bezobratlých... myslel jsem, že se uživatelé v různých sekcích budou navzájem doplňovat, a ono to končí osočováním z nadvlády dinosauřích témat (jako bych tak trochu v rámci loňské přednášky na PF UK v Praze tak nějak tušil, odkud vítr vane...). Každý tady přece může zakládat bez omezení témata, která souvisí s paleontologií, a pokud někdo v sekci Bezobratlí založí 20 témat denně, nikdo z nás nemůže říct ani popel. Sám sekci Bezobratlí prohlížím dost často, ale čas mi prostě nedovoluje reagovat na všechno, na co bych chtěl. Pokud se ale bude mezi sekcemi dělat nějaká virtuální Berlínská zeď, přes kterou budou vzájemně létat slovní šrapnely, pak se fórum dostane někam, kam bych opravdu nechtěl - na půdu konfrontace. Doufám, že k tomu nedojde... _________________ Buďte sakra chvíli zticha.... blíží se k výběhu Tyrannosaura... |
|
| Návrat nahoru |
|

|
Zaslal: st květen 05, 2010 6:28 pm Předmět: |
|
|
| Jiří Meixner napsal: | | Vůbec mi není jasné, proč tato debata vůbec začala. |
Proč samotná debata začala mi jasné je (protože oba s Vláďou víme, o čem lze na fóru psát a nelíbí se nám, když zde někdo píše nesmysly; proto na to reagujeme). To, co mi jasné není, je proč pan Mitro a R_a mají potřebu psát provokativní příspěvky, které tyto diskuze vyvolávají. Je zde spousta zajímavých témat, na které nikdy nikdo nereagoval, a to i přes to, že si o nich - troufám si říct - většina lidí zjišťovala doplňující informace (já jsem třeba vůbec nereagoval na příspěvek Matúše, a to i přes to, že jsem zmíněný článek četl už víkend před tím, než to sem Matúš posílal, a vzhledem k zajímavosti tématu jsem si zjišťoval další informace). A stěžoval si někdy někdo? Samozřejmě, že ne, protože každý ví, že reagovat na příspěvky není ničí povinnost. Psát pak o nějaké praxi je už vrcholně absurdní. Nejenže je to mimo, protože dinosaury (a řadu dalších vzácných obratlovců) jsme opravdu kopali, ale navíc to svědčí o tom, že dotyčný jedinec nemá na práci nic lepšího než vyvolávat konflikty. A jistě budeš souhlasit, Jirko, že takovým lidem je nejvhodnější doporučit, aby se s námi rozloučili (než se z toho stane skutečný "totáč" a já oba potížisty nemilosrdně smažu; na což mám právo nejen z titulu administrátora fóra, ale především z titulu majitele domény, za kterou platím). _________________ Daniel Madzia
|
| Návrat nahoru |
|
Jiří Meixner soustava

|
Zaslal: čt květen 06, 2010 6:41 am Předmět: |
|
|
Jistě Dane, absolutně souhlasím....zkrátka mě jen mrzí, že se debata na fóru obecně vůbec dostala do téhle roviny...
Jinak pane R_a, k Vašemu argumentu "jak za totáče....někdo řekne co si myslí", to je bohužel klasický argument z české kotliny, bohužel v tomto případě je úplně mimo. Ono totiž mockrát záleží v životě na tom, ne co řeknete, ale JAK to řeknete. A Váš příspěvek o půlce dinosaura v Milovicích má jednoznačně rýpavý, provokační charakter vůči těm, kdo přispívají do sekce dinosaurů. A nejsem si vědom toho, že by kdokoli z nás někdy vznesl vůči Vám výčitku, že nepřispíváte do sekce dinosaurů - zkrátka je to asi proto, že dinosauři nejsou Vaší prioritou, a šmytec - každý z nás to akceptuje, zatímco Vy neakceptujete fakt, že na Váš příspěvek nezaregoval nikdo z nás, a provokujete. Pan palkomi navíc zapomněl na fakt, že na něj nezareagovali ani jeho soukmenovci ze sekce bezobratlých, což je asi ještě horší. Zareagoval jste pouze Vy, a to nikoli věcně, ale provokačně vůči nám, kdo pravidelně přispíváme do sekce dinosaurů. Zamyslete se nad tím a možná přijdete na to, že to není tak úplně fér, protože jsme to rozhodně nebyli my, kdo v tomto tónu začali...  _________________ Buďte sakra chvíli zticha.... blíží se k výběhu Tyrannosaura... |
|
| Návrat nahoru |
|
Bakker Moderator

|
Zaslal: čt květen 06, 2010 7:21 am Předmět: |
|
|
Není už co dodat, Dan s Jirkou to napsali přesně. Navrhuji tuto diskuzi zamknout nebo přesunout, každý si určitě udělá obrázek sám. _________________ Raptor raptori numquam occulos effodit! |
|
| Návrat nahoru |
|
Sachino poddruh

|
Zaslal: čt květen 06, 2010 9:08 am Předmět: |
|
|
Začíná mi to tu silně připomínat diskuze na webu pana JXD (Conocoryphe klub) Tam, když někdo řekl nebo spíše napsal svůj názor, který se samozřejmě NIKDY NIKOMU nelíbil a hlavně "nehodil do krámu" tak dotyčného div slovně neukamenoval. Tady se pro změnu hned vyhrožuje nemilosrdným vymazáním takzvaných potížistů. Jednoznačný příklad totalitní demokracie. Vybočuješ z davu, říkáš svůj názor…..hned jsi vyvrhel.
Problémem jakékoliv diskuze na téma bezobratlých je následný možný "postih" a "průser" ve smyslu, že dotyčný už zase leze někam na chráněné lokality a bůhví co tam našel a vykopal. Protože určitě přitom dotyčný nedělal nic jiného než jen likvidoval profil.Tak to prostě chodí a netvrďte že nemám pravdu.Lhali by jste sami sobě.Ale já už to po všech těch zážitcích skutečně nechci nikdy a nikde rozpitvávat a spíše se nechávám unášet davem. Protože "nepřizpůsoblivý kolegové" nejsou skutečně v českém paleontologickém světě vítaným artiklem a kdo se snaží občas vybočit ten se skutečně se zlou potáže..... Z tohoto důvodu jsou sekce bezobratlých až na pár výjimek totálně mrtvé a myslím si že budou i nadále. BOHUŽEL !!!!!!!
| citace: | Jiří Meixner napsal:
Pan palkomi navíc zapomněl na fakt, že na něj nezareagovali ani jeho soukmenovci ze sekce bezobratlých, což je asi ještě horší |
Všichni ze sekce bezobratlích to sledujeme a víme o tom. To že na to nereagujeme je přeci jen naše svobodná věc přesně jako se píše v příspěvku např. pana D.Madzia
| citace: | Daniel Madzia napsal:
Je zde spousta zajímavých témat, na které nikdy nikdo nereagoval, a to i přes to, že si o nich - troufám si říct - většina lidí zjišťovala doplňující informace |
Takže např. i já (byť to určitě nikoho zajímat nebude) jsem si zjišťoval potřebné informace proč první dva-tři-čtyři příspěvky vůbec vznikly,ale nemám prostě jen potřebu sem o tom hned psát, neboť je zde evidentní, že Vy jakožto "ještěrkáři" a my jakožto "trilobiťáci" budeme vždy stát při sobě. (Ty ještěrkáře a trilobiťáky berte skutečně jen obrazně, ať mě případně zbytečně nechytáte za slovo)
A teď jak to vidím například já.
Nelze si nevšimnout, že paleontologické fórum (byť je majetkem pana D.M a může si ho tudíž vést stylem jakým on bude chtít) což dokládá příspěvek
| citace: | Daniel Madzia napsal:
já oba potížisty nemilosrdně smažu; na což mám právo nejen z titulu administrátora fóra, ale především z titulu majitele domény, za kterou platím |
poslední dobou směřuje pouze vývojem typu ....vygoogluj někde nějaký pokud možno anglicky psaný odkaz a vlož ho sem na stránky. Proto se snažil podle mě palkomi přispět tím,aby Vás všechny upozornil, že v okolí jeho bydliště se provádí výkop, který by Vás "ještěrkáře" mohl skutečně zajímat, aby se diskuze strhla také jiným směrem než jen čtením anglicky napsaných článků nalezených ne celém Googlu. Uživatel R_a si dle mého názoru, ale všiml, že na to nikde nereaguje a přišlo mu to prostě jen líto a tak napsal "povzbuzující,mírně štiplavou reakci" k povzbuzení všech "spáčů" a pak se z toho stala nekontrolovatelná diskuze opravdu o ničem a již se zde řeší jen každého EGOISMUS.
Mám pánové pravdu nebo ne ??? Nechci nikoho urážet, nechci provokovat, po tom co jsem si zažil a vytrpěl já sám to nemám zapotřebí, ale nemohu souhlasit s tím, aby byl uživatel R_a a uživatel Palkomi nemilosrdně smazán z toho fóra. Pokud si to ovšem sami pánové nebudou přát. Nic tak hrozného totiž dle mého názoru skutečně neprovedli. Toť můj názor k celé této diskuzi. |
|
| Návrat nahoru |
|
Jiří Meixner soustava

|
Zaslal: čt květen 06, 2010 9:36 am Předmět: |
|
|
Pane Sachino,
stočil jste bohužel debatu někam, kam nebyla vedena a zamotal jste do toho další věci, které vůbec nebyly předmětem diskuse. Přece fakt, zda chodíte či nechodíte na chráněné lokality, Vám jakkoli nebrání zde diskutovat a nikdo Vás kvůli tomu neomezuje... stejně jako neomezuje jakoukoli Vaši diskusi tady. Debata se vede o příspěvku pana R_a, který měl jednoznačně rýpavý a provokující charakter, a to vůči těm, kdo navštěvují sekci dinosaurů. To už tady opakuju asi po páté a zjevně se to nechytlo.... OK, dobře, pokud nastavíme laťku tam, kam pan R_a, tak já si po každém svém příspěvku do sekce "Dinosauři" vzápětí povzdechnu "achjo, proč sem pánové Sachino, R_a, palkomi a další nedají své reakce, vždyť je to tak zajímavé...jak tu nenapíšu něco o trilobitech, tak to tady nikoho nezajímá..." bez ohledu na to, že dinosauři nejsou třeba Vaše No.1...myslíte, že to bude vůči Vám jako "trilobitáři" fér? V podstatě Vás nutit k reakci?
Když už se ale debata dostala až sem, dovolím si zeptat se přispívajících ze sekce Bezobratlí, zda jim je známo, že jich není vůbec o nic méně, než těch do sekce Dinosauři (ba naopak, do dinosaurů nás skutečně pravidelně přispívá 4-5), čili to, čím dinosauři bezobratlé válcují, je pouze počet příspěvků, který přímo odráží aktivitu členů. A v té vám tu skutečně ale nikdo neklade meze....  _________________ Buďte sakra chvíli zticha.... blíží se k výběhu Tyrannosaura... |
|
| Návrat nahoru |
|
Sachino poddruh

|
Zaslal: čt květen 06, 2010 11:42 am Předmět: |
|
|
Pokud jsem stočil diskuzi jiným směrem tak se omlouvám.To nebylo mým cílem. Jen jsem chtěl poukázat na to, proč už nepřispíváme do sekce bezobratlých. Nic víc nic míň.
Vede-li se debata o příspěvku pana R_a tak O.K. to je v pořádku a já se stále domnívám, že R_a neudělal nic špatného, pouze se Vás snažil svou mírně štiplavou poznámkou povzbudit do nějaké aktivity, ale od té chvíli je to tu jak u blbečků na dvorečku a já tvrdím, že se celá debata zvrtla od samého začátku tam kam neměla a né, že jsem jí zvrtnul někam jinam já se svým příspěvkem.
Dál nemá skutečně cenu se rozepisovat, protože i já si teď z Vašeho příspěvku "mohu myslet" že jste vůči mě zaujatý, protože se nedomnívám, že bych psal něco špatného a nebo že bych schválně proti nikomu útočil, ale i přesto Vaše poznámka (příspěvek) na mě svým způsobem "může" působit štiplavě a to bychom se k ničemu nikdy nedobrali a jen bychom se všichni naprosto zbytečně dohadovali kdo má a nebo nemá pravdu a kdo jak co myslel. Prďme na to, vždyť je na světě tak krásně a my tu řešíme takové p......y
 |
|
| Návrat nahoru |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
 |
|
|