|
 |
| České paleontologické fórum - na cestě do pravěku... |
 |
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Jiří Meixner soustava

|
|
| Návrat nahoru |
|
radevic dyn soustava

|
Zaslal: út červenec 06, 2010 7:33 pm Předmět: |
|
|
Jak už jsem napsal na blog - vynikající popis, zatím možná absolutní špička. Jediné, co bych torchu upravil, je část o příbuznosti a systematice - v souvislosti s neovenatorem bych možná zmínil Bensonovu práci z roku 2009 (resp. 2010). Také by šlo změnit část
| na blogu jsi napsal: | | [...]příbuzného karcharodontosaurovi a giganotosaurovi více, nežli alosaurovi nebo saurofaganaxovi (a těchto podmínek by A. atokensis byl alosauridem). |
- Takhle totiž není úplně jednoznačná (i když jsem si jistý, že je to myšleno tak, že kdyby A. atokensis naopak byl blíže příbuzný allosaurovi, stal by se allosauridem). Faktická chyba ale nikde není a připadám si jako nesnesitelný šťoural, jen když na to upozorňuji .
Zdroje:
Benson, R. B. J., Carrano, M. T. & Brusatte, S. L. 2010. A new clade of archaic large-bodied predatory dinosaurs (Theropoda: Allosauroidea) that survived to the latest Mesozoic. Naturwissenschaften 97(1): 71–78. _________________ T-Rex, T-Rex, burning bright
In the forest of the night,
What immortal hand or eye
Could frame thy fearful symmetry? |
|
| Návrat nahoru |
|
Jiří Meixner soustava

|
Zaslal: st červenec 07, 2010 6:24 am Předmět: |
|
|
Davide, díky moc za komentář...bohužel mi z práce nejde vkládat na blog komentář, ještě že je tu ČPF Většinu těch prací, na které odkazuji, mám, odpoledne se na ně podívám a pošlu... některé bohužel také dosud marně sháním (mezi nimi i toho Sentera), i když jsou třeba dostupné aspoň abstrakty Jinak s alosauridy vs karcharodontosauridy máš v podstatě pravdu a je to myšleno přesně tak, jak jsi napsal...zkrátka současné analýzy ho jako alosaurida nevyplivnou Neovenatora jsem přece jen blíže nerozváděl, i proto, že už o něm na blogu jeden rozsáhlý článek je, i proto, že prostě hlavním hrdinou zde byl A. atokensis  _________________ Buďte sakra chvíli zticha.... blíží se k výběhu Tyrannosaura... |
|
| Návrat nahoru |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|
 |
|
|